Gebeurtenis

Vooronderzoek Treurnietstraat 10

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1082359
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082359

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek werd door Hembyse Archeologie uitgevoerd op 10 juli en 8 november 2023. In totaal werden vijf bodemprofielen aangelegd, één in elke werkput. De keuze van de putten was niet bepaald door een bepaalde bodem, maar door de vaststelling bij de aanleg van de eerste sleuf dat de bodem volledig verstoord was. De aanleg van de proefsleuf werd direct gestaakt en er werd overgegaan tot het aanleggen van profielputten. De afwezigheid van relevante bodems en uiteraard ook relevante grondsporen, en de verstoringen van de bodem wezen op het feit dat er binnen het onderzoeksgebied geen archeologische site aanwezig was.

Auteurs: De Smaele, Bart
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: HEMBYSE

Bronnen

Bron: DE SMAELE, B. EN PIETERS, H., 2023. Nota van het uitgesteld vooronderzoek naar aanleiding van de reconversie van de site Treurnietstraat 10 te Bavikhove, Onderzoeksrapport Hembyse Archeologie 301, Gentbrugge.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Treurnietstraat 10 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082359 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.