Gebeurtenis

Vooronderzoek Huis De Croone

metaaldetectie, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, bureauonderzoek
ID
1082376
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082376

Beschrijving

Het bestaande handelspand wordt herbestemd tot een winkel met 2 appartementen. Op basis van de uitgevoerde voorstudie in functie van wetenschappelijke vraagstelling kon het historisch en archeologisch belang van de site worden aangetoond.

Van het oorspronkelijk puttenplan werd tijdens het archeologisch vooronderzoek afgeweken omwille van verschillende redenen.

De twee werkputten werden op het terrein uitgezet aan de hand van een Robotical Total Station (RTS). Iedere put werd vervolgens laagsgewijs aangelegd tot op de verstoringsdiepte van de werkzaamheden. Het aantal vlakken werd tijdens het veldwerk bepaald door de veldwerkleider. In functie van de stratigrafische opbouw werden in WP 1 twee profielwanden geregistreerd. Elk vlak werd gecontroleerd met behulp van een metaaldetector.

Auteurs: Eggermont, Shari; De Gryse, Janiek
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: DE GRYSE J. & EGGERMONT S. 2023: Kortrijk Huis De Croone (Kortrijk, West-Vlaanderen). Eindverslag. Archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem vanuit wetenschappelijke vraagstelling, Sint-Michiels-Brugge.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Huis De Croone [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082376 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.