Gebeurtenis

Vooronderzoek Herseltsesteenweg 205

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1082396
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082396

Beschrijving

De totale bedreigde oppervlakte bedraagt ongeveer 3235 m2. Dit houdt in dat, rekening houdend met een minimaal dekkingspercentage van 12,5 % (zie Code van Goede Praktijk, paragraaf 8.6.2), er minstens ca. 323,5 m2 proefsleuven en plusminus 80,88 m2 kijkvensters dienen te worden aangelegd om gefundeerde uitspraken te kunnen doen over het archeologisch potentieel van het terrein.

Op het terrein worden 3 onafgebroken sleuven gerealiseerd met een breedte van 3 meter en een lengte van 50 meter. Op die manier wordt een totale oppervlakte van 450 m2 onderzocht door middel van proefsleuven. Dit is ruim voldoende om de minimale dekking voor sleuven en kijkvensters te realiseren. Kijkvensters dienen enkel gerealiseerd te worden teneinde een antwoord op de vraagstelling te kunnen formuleren. In het noordelijke deel van het projectgebied wordt één centrale sleuf gerealiseerd min of meer haaks op de Herseltsesteenweg georiënteerd. In het zuidelijke deel van het terrein worden twee parallelle sleuven gerealiseerd parallel aan de Herseltsesteenweg.

Auteurs: Nachtergaele, Kenneth
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Group van Vooren; Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: FENUCCI L., DOUCET A., DECRAMER W., 2023. Nota Uitgesteld vooronderzoek met ingreep in de bodem Aarschot – Herseltsesteenweg 205, Zelzate
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Herseltsesteenweg 205 (Aarschot)
Naar aanleiding van een verkaveling is er een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Herseltsesteenweg 205 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082396 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.