Gebeurtenis

Vooronderzoek Heistraat

radiokoolstofdatering, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1082398
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082398

Beschrijving

De advieszone voor het proefsleuvenonderzoek had een oppervlakte van ca. 27.300m2. Hiervan kon, rekening houdend met de footprint van de toekomstige woningen, ca. 3.150m2 (11,5%) onderzocht worden door middel van proefsleuven en kijkvensters. De vooropgestelde dekkingsgraad van 12,5% zoals opgenomen in de Code van Goede Praktijk (te verdelen over 10% sleuven en 2,5% dwarssleuven/volgsleuven/kijkvensters) werd net niet behaald, maar desondanks kon een goede inschatting gemaakt worden van het archeologisch potentieel van het plangebied.

Bij de aanleg van de proefsleuven werd het vlak stelselmatig verdiept naar de C-horizont. Het archeologisch niveau bevond zich in de top van de C-horizont op ca. 40 tot 60cm onder het huidige maaiveldniveau, op ca. +20,8m TAW in het noordoosten, ca. +20,5m TAW centraal en ca. +20,4m TAW in het zuidwesten.

Auteurs: Nachtergaele, Kenneth
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: ACKE B., et. al., 2023. Nota Laakdal Heistraat – verslag van resultaten na natuurwetenschappelijk onderzoek, Moerbeke-Waas.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Heistraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082398 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.