Gebeurtenis

Vooronderzoek Leopoldstraat 26

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1082403
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082403

Beschrijving

Door middel van proefsleuven werd een oppervlakte opengelegd van 375,29 m2. Dit is 9,52 % van de te onderzoeken zone. Door middel van kijkvensters werd een oppervlakte opengelegd van 84,67 m2. Dit is 2,15 % van de te onderzoeken zone. Dit betekent dat 11,67 % van de te onderzoeken zone onderzocht werd, ondanks de verschillende niet onderzoekbare zones die samen een oppervlakte van ca. 1010 m2 hadden.

Er werden 6 werkputten (4 proefsleuven en 2 kijkvensters) aangelegd. De proefsleuven hadden een breedte van 2 m en werden machinaal aangelegd. In het noorden van het terrein lagen de proefsleuven parallel aan elkaar. In het zuiden moesten de sleuven echter onderbroken worden door de aanwezigheid van een werfweg (Figuur 6) die behouden dient te blijven, waardoor een oppervlakte van ca. 568 m2 niet te onderzoeken was. Daarom werd ten zuiden van deze werfweg een proefsleuf gegraven met een haakse oriëntatie om de verloren oppervlakte te compenseren.

Auteurs: Kennis, Jef; Nachtergaele, Kenneth
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv; Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: KENNIS J. 2023. Nota Hingene (Bornem) – Leopoldstraat 26, Bornem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Leopoldstraat 26 (Bornem)
Naar aanleiding van een verkaveling is er een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Leopoldstraat 26 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082403 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.