Gebeurtenis

Vooronderzoek Don Boscostraat

proefputten i.f.v. steentijdartefactensites, landschappelijk bodemonderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1082411
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082411

Beschrijving

Naar aanleiding van een aanvraag van een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handeling voor een terrein in Lommel werd een archeologisch vooronderzoek uitgevoerd. Dit vooronderzoek bestond uit een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuven-puttenonderzoek. Op 13 maart 2023 werden er 16 landschappelijke boringen uitgevoerd binnen de contouren van het projectgebied. Het landschappelijk bodemonderzoek genereerde voldoende en representatieve data om een oordeelkundige uitspraak te doen over de litho-stratigrafische gesteldheid van het terrein en de hieraan gelieerde archeologische inschatting. Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd op dinsdag en woensdag 17 en 18 oktober. Door middel van 10 proefsleuven en 3 kijkvensters werd een oppervlakte van 1 962 m2 onderzocht. De drie kijkvensters hebben samen een oppervlakte van 87 m2. De totale terreinoppervlakte van 17 344 m2 kon niet volledig onderzocht worden door de aanwezigheid van de Japanse duizendknoop (1 067 m2) en de aanwezige bebouwing (1 020 m2). Gelet op deze afwezigheid van Steentijd artefactensites of grondsporensites, vormen de geplande werkzaamheden geen bedreiging voor het bodemarchief.

Auteurs: Decramer, Ward
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Terra Engineering & Consultancy (TEC)

Bronnen

Bron: DECRAMER, W., LEES, T., DOUCET, A., 2023: Nota Uitgesteld vooronderzoek zonder en met ingreep in de bodem Lommel – Don Boscostraat, Terra Engineering & Consultancy nv, Zelzate.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Don Boscostraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082411 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.