Gebeurtenis

Opgraving Nieuwenroodsesteenweg 23-29

fysisch-antropologisch onderzoek, archeozoölogisch onderzoek, radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen
ID
1082447
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082447

Beschrijving

In het kader van de ontwikkeling van een verkaveling werd een voorafgaand proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Omwille van de positieve resultaten hiervan werd op het noordelijk deel van het projectgebied ter hoogte van de Nieuwenroodsesteenweg een vlakdekkende opgraving uitgevoerd. in totaal werd 1650 m2 onderocht aan de hand van drie werkputten. Voor enkele sporen werd koolstofdateringsonderzoek uitgevoerd. Het aangetroffen aardewerk op de site werd onderworpen aan een uitgebreid onderzoek.

Auteurs: Moens, Jan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Hermans M., Dyselinck T., Stern C. & Dolman N. 2023: Eindverslag opgraving, Grimbergen Spekveld, BAAC Vlaanderen Rapporten Nr. 2656, Gent.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Nieuwenroodsesteenweg 23-29 (Grimbergen)
In het kader van de ontwikkeling van een verkaveling werd een voorafgaand proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Omwille van de positieve resultaten hiervan werd op het noordelijk deel van het projectgebied ter hoogte van de Nieuwenroodsesteenweg een vlakdekkende opgraving uitgevoerd. Hierbij werd een woonerf (hoofdgebouw, spieker en een reeks kuilen) uit de ijzertijd aangesneden, samen met een funeraire zone met enkele brandrestengraven.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Nieuwenroodsesteenweg 23-29 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082447 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.