Gebeurtenis

Vooronderzoek Koning Albertlaan

landschappelijk bodemonderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1082455
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082455

Beschrijving

Het uitgestelde vooronderzoek dat in het kader van deze nota werd uitgevoerd, betrof een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Het landschappelijk bodemonderzoek werd uitgevoerd over het volledige onderzoeksterrein. Uit dit onderzoek bleek dat er nergens een B-horizont bewaard was, zoals volgens de bodemkaart wel verwacht zou worden. Waarschijnlijk is deze horizont vergraven of verwijderd bij de aanleg van de villa, vijvers en tuin. De kans op het aantreffen van een prehistorische artefactensite was bijgevolg minimaal waardoor een verkennend archeologisch booronderzoek niet nodig was. Voor de uitvoer van het proefsleuvenonderzoek werd het terrein onderzocht door middel van vijf NW-ZO georiënteerde proefsleuven van 2 m breed. Bijkomend werden twee kijkvensters aangelegd. Op deze wijze werd in totaal 476 m2 of 14,4% van de oppervlakte onderzocht .

Auteurs: Skrabanja, Sid
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARON bvba

Bronnen

Bron: SKRABANJA, S., STEEGMANS, J., DRIESEN, P., 2023: Nota – Lanaken, Koning Albertlaan. Bouw van een appartementsblok., ARON rapport 1360, Bilzen.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Koning Albertlaan [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082455 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.