Gebeurtenis

Opgraving Groenstraat 34

metaaldetectie, archeologische opgravingen
ID
1082499
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082499

Beschrijving

De advieszone voor verder onderzoek omvatte het zuidelijk gedeelte van het plangebied met een oppervlakte van ca. 2724m2. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden hier verscheidene kuilen, greppels en grachten aangetroffen. De opgraving bevestigde de resultaten van het vooronderzoek.

Het archeologisch vlak werd aangelegd op één archeologisch niveau, meer bepaald het niveau van de C-horizont. De C-horizont bevond zich op ca. 40cm tot 70cm onder het huidige maaiveldniveau.

Auteurs: Wyns, Gwendy
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Acke & Bracke bvba

Bronnen

Bron: WYNS G., BRACKE M., ACKE B. en P. FONTEYN. 2023: Wachtebeke Groenstraat Eindverslag – Verslag van Resultaten, Moerbeke-Waas
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Groenstraat 34 (Wachtebeke)
De proefsleuven leverden een grachtensysteem met diverse kuilen op uit de periode 1200-1500. Een opgraving volgde. De aangetroffen sporen bestonden voornamelijk uit kuilen, greppels, grachten en een omvangrijke poel uit de late middeleeuwen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Groenstraat 34 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082499 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.