Er werd een testvakkenonderzoek uitgevoerd. Er werd eerst een put aangelegd in het zuiden van het onderzoeksterrein tegen de verharding van de inrit tot het terrein. Hier werd duidelijk dat de ondergrond sterk en diep verstoord was in deze zone. Bij het verder willen uitbreiden van deze werkput naar het noorden werd een actieve rioleringsbuis aangetroffen. Bijgevolg werd de strategie bijgestuurd naar kleine werkputten.
Er werd een geschrankt grid aangelegd, waarbij de afstand tussen testvakken op een raai 1,5m bedraagt en de afstand tussen de raaien 0,5m. Er werden per werkput een grid uitgezet en genummerd. Bij het bepalen van het grid werd gekozen het op te stellen om een optimale dekking te krijgen van testvakken binnen het beperkt gebied. Werkput 2 kende een grid met 25 waarderende testvakken. Werkput 1 had er 9. Het grid in werkput 1 werd beperkt door het inkalven van enkele putwanden. De vierkante testvakken van 0,25m2 werden manueel aangelegd met een lengte en breedte van 50cm.
Er werden in totaal vijf bodemprofielen geregistreerd, waarvan 2 de impact van de diep verstoorde zone in de noordelijke helft van het onderzoeksgebied duiden.
De stalen werden ingezameld in emmers van tien liter. Ieder staal werd voorzien van een unieke identificatiekaart. Na het inzamelen van de stalen werden deze ter plaatse nat gezeefd op de zeefinstallatie. In deze zeefinstallatie lag een zeef met een maaswijdte van 2mm. De stalen werden individueel in koffiefilters verpakt in open bakken om deze efficiƫnt te drogen. Wanneer de stalen volledig droog waren, werden deze voorzichtig in gesplitst.
In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.