Gebeurtenis

Inventarisatie Damse Vaart en tweelingkanalen Schipdonk- en Leopoldkanaal met omgevende polders nabij Dudzele, Oostkerke en Hoeke, Fort van Beieren en kreken van Lapscheure

vaststellingen, geografische inventarisatie
ID
1082560
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082560

Beschrijving

Het landschappelijke geheel 'Damse Vaart en tweelingkanalen Schipdonk- en Leopoldkanaal met omgevende polders nabij Dudzele, Oostkerke en Hoeke, Fort van Beieren en kreken van Lapscheure’ werd geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen reeds opgenomen in de Landschapsatlas). Deze vaststelling gebeurt met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.

Voorafgaand aan de vaststelling werd een inhoudelijk onderzoek en terreinwerk uitgevoerd en werd de actuele toestand geregistreerd aan de hand van foto’s. Op basis hiervan werd de tekst en de afbakening van het gebied geactualiseerd. Daarnaast zijn er tijdens deze gebeurtenis ook nieuwe erfgoedobjecten (landschappelijk, bouwkundig, archeologisch) toegevoegd aan de inventaris en bestaande fiches geactualiseerd.

Bij de inventarisatie werd uitgegaan van de afbakening van het landschappelijke geheel 'Damse Vaart en tweelingkanalen Schipdonk- en Leopoldkanaal met omgevende polders nabij Dudzele, Oostkerke en Hoeke, Fort van Beieren en kreken van Lapscheure’.

Auteurs: Himpe, Koen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Fort Sint-Donaas 1 (Damme)
Vier gekandelaarde linden voor de Sint-Donaashoeve.


Damse Vaart West 5 (Damme)
Opgaande solitaire gewone es nabij hoeve.


Jacob van Maerlantstraat 21 (Damme)
Solitaire gekandelaarde zomerlinde in stadstuin.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Inventarisatie Damse Vaart en tweelingkanalen Schipdonk- en Leopoldkanaal met omgevende polders nabij Dudzele, Oostkerke en Hoeke, Fort van Beieren en kreken van Lapscheure [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082560 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.