Het vooronderzoek bestond uit een verkennend booronderzoek, een archeologisch booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek. Tijdens het verkennend booronderzoek werden er 67 boringen gezet. Tijdens het archeologisch booronderzoek werden opnieuw 161 boringen uitgevoerd. Alle ingezamelde monsters zijn met zuiver water gezeefd over mazen van 2 mm. Het proefsleuvenonderzoek bestond uit 6 werkputten met een totale oppervlakte van 550 m2, goed 11,5% van het te onderzoeken gebied. De werkputten bestonden uit 4 parallelle sleuven en twee afwijkende sleuven door verstoringen in het onderzoeksgebied. Er zijn in totaal, verspreid over de onderzoekszone, tien bodemprofielen aangelegd en geregistreerd.
Binnen een groot deel van het terrein bevindt er zich nog een goed bewaarde B-horizont met mooie kenmerken van podzolisatie, met daaronder een C-horizont.
Er zijn geen stalen genomen voor verder natuurwetenschappelijk onderzoek.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2025: Vooronderzoek Sint-Amandsesteenweg 327 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082579 (geraadpleegd op ).