Gebeurtenis

Vooronderzoek Slingerweg 6

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, verkennend archeologisch booronderzoek, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1082654
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082654

Beschrijving

Het vooronderzoek bestond uit een landschappelijk bodemonderzoek, een verkennend archeologisch booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek.

Het landschappelijk bodemonderzoek vond plaats op 15 december 2023. Er werden 4 boringen gezet met een edelmanboor met een diameter van 7 cm en er werden 7 profielputten aangelegd.

Het verkennend archeologisch booronderzoek vond plaats van 3 tot 5 januari 2024. Er werden 97 boringen geplaats in een grid van 5 x 6m. Men gebruikte een edelmanboor met een diameter van 15 cm. De boormonsters werden nat uitgezeefd op een zeef met een maaswijdte van 2 mm.

Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd op 5 januari 2024. Men legde 4 proefsleuven, 1 bredere werkput, 2 kijkvensters en een profielsleuf aan.

Auteurs: Arts, Annick
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: DOECET, A., FENUCCI, L., MEGANCK, L. en DECRAMER, W., 2014: Nota. Vooronderzoek zonder en met ingreep in de bodem. Genk - Slingerweg, Sint-Truiden.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Slingerweg (Genk)
Het vooronderzoek leverde geen relevante sporen of vondsten op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Slingerweg 6 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082654 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.