Gebeurtenis

Opgraving Eektstraat

zaden- en vruchtenonderzoek, palynologisch onderzoek, archeozoölogisch onderzoek, materiaalstudie, archeologische opgravingen
ID
1082826
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082826

Beschrijving

Tijdens het onderzoek is niet afgeweken van het vooropgestelde programma van maatregelen in de bekrachtigde nota, noch van de bepalingen volgens de Code van Goede Praktijk. Tijdens het uitvoeren van de vlakdekkende opgraving moest er rekening worden gehouden met een aantal obstakels ter hoogte waarvan er geen of beperkt onderzoek mogelijk is. Het betreft de rand van het projectgebied waarlangs te behouden bomen staan en woningen, en een zone centraal op het terrein waar de ondergrond mogelijk vervuild is.

Er werden stalen genomen uit enkele sporen en hiervan zijn een aantal geselecteerd voor onderzoek van pollen en botanische macroresten.

Het dierlijke botmateriaal is met de hand verzameld en omvat al het in het veld verzamelde dierlijk bot. 2007 dierlijke skeletresten werden onderworpen aan archeozoölogisch onderzoek door Archeoplan Eco.

De 2 stukjes leer werden bekeken door Cuir Connu. Het pollen en zaden- en vruchtenonderzoek voerde BIAX uit.

Auteurs: Jansen, Isabelle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: ENGELS L. & VANDER GINST V. 2024: De archeologische opgraving aan de Eektstraat te Rotselaar, Archeo-rapport 585, Tienen.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Eektstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082826 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.