Gebeurtenis

Vooronderzoek Maastrichtersteenweg 167

landschappelijk bodemonderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1082943
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082943

Beschrijving

Archeologisch vooronderzoek naar aanleiding van de bouw van een appartementsgebouw.

Het landschappelijk booronderzoek werd uitgevoerd op 22 januari 2024. Binnen het plangebied werd het vooropgestelde boorgrid van 30 x 20 m zo goed als mogelijk aangehouden. Een aantal boringen (5 in totaal) werden door de aanwezige steenslagfundering en/of water verplaatst. Aangezien een deel van het terrein onder water stond, konden drie boringen niet uitgevoerd worden.

Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd op maandag 29 januari 2024. Tijdens de uitvoering van het proefsleuvenonderzoek diende afgeweken te worden van het voorgestelde sleuvenplan vanwege de niveauverschillen op het terrein. In totaal werd er 531 m2 onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met 11,3 % van de totale oppervlakte van het plangebied. Dit wordt voldoende geacht om uitspraken te doen over de afwezigheid van archeologische waarden binnen het huidige plangebied.

Auteurs: De Langhe, Hanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: DE LANGHE H., VAN EYCK B. & VERRIJKCT J. 2024: Nota landschappelijk bodemonderzoek en proefsleuvenonderzoek Tongeren - Maastrichtersteenweg 167: Verslag van Resultaten, Rapport Nr. 1488, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Maastrichtersteenweg 167 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082943 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.