Gebeurtenis

Vooronderzoek Haagsmeerstraat - Elleboogstraat

verkennend archeologisch booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1083011
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083011

Beschrijving

Archeologisch vooronderzoek naar aanleiding van een stedenbouwkundige vergunningsaanvraag.

Op basis van de resultaten van het landschappelijk bodemonderzoek werd het zuidelijk deel van het terrein voor grondverbetering geselecteerd voor de uitvoering van een afzonderlijke prospectietraject voor het opsporen van artefactenvindplaatsen uit de steentijd (jager-verzamelaars). De boorpunten zijn uitgezet in een verspringend driehoeksgrid van 10 m bij 12 m. Er werd geboord met een edelmanboor met een boorkopdiameter van 12 cm.

De proefsleuven werden conform het opgestelde programma van maatregelen uitgevoerd. Tijdens het veldwerk werden er bijkomende kijkvensters gegraven. De sleuven in de zone van de grondverbetering werden licht ingekort wegens de stockage van werfmateriaal langs de veldweg. In totaal werd er 1068m2 van de terreinen onderzocht aan de hand van sleuven en kijkvensters, wat neerkomt op 13,5% van de totale oppervlakte van de terreinen (7924m2).

Auteurs: Engels, Leslie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Bronnen

Bron: ENGELS L., VAN LIEFFERINGE N. & YPERMAN W. 2024: Nota: Het archeologisch vooronderzoek aan de Haagsmeerstraat en Elleboogstraat te Borgloon, Tienen.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Haagsmeerstraat - Elleboogstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083011 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.