Op het terrein wordt de sloop van de bestaande bebouwing en de oprichting van nieuwe woningen gepland, de woningen worden niet onderkelderd. Tijdens het verkennend booronderzoek werd een A-C bodemprofiel vastgesteld met matige bewaring. Bij een derde van de boringen werd een nog een restant van een B-horizont vastgesteld. De opgeboorde sedimenten werden ingezameld en nat gezeefd op een zeef met maaswijdte van 2 mm om de aanwezigheid van archeologische vondsten en indicatoren, zowel van menselijke als natuurlijke aard of een combinatie van beide, te controleren. Op het terrein werden geen silexfragmenten aangetroffen of andere indicatoren voor de aanwezigheid van een steentijd artefactensite.
Door middel van proefsleuven werd een oppervlakte opengelegd van 445 m2. Dit is 14,23 % van de te onderzoeken zone. Door middel van kijkvensters werd een oppervlakte opengelegd van 104 m2. Dit is 3,32 % van de te onderzoeken zone. Dit betekent dat 17,55 % van de te onderzoeken zone onderzocht werd.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek De Klingestraat en Galgenveldstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083023 (geraadpleegd op ).