Gebeurtenis

Vooronderzoek Hazenakker (ZOHA02)

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, verkennend archeologisch booronderzoek, waarderend archeologisch booronderzoek
ID
1083093
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083093

Beschrijving

Archeologisch vooronderzoek naar aanleiding van een geplande verkaveling.

Op dinsdag 23 januari 2024 werden verkennende archeologische boringen uitgevoerd binnen het onderzoeksgebied. De boringen zijn handmatig uitgevoerd met een edelmanboor met een diameter van 12 cm. De uitzet van het aantal verkennende boringen, in een driehoeks-grid van 10 op 12 meter, betreft voor het huidig plangebied een totaal van 35 boringen. Alle boringen konden volgens het vooropgestelde boorplan worden uitgevoerd.

Op 30 januari 2024 werd het waarderend archeologisch booronderzoek (13 boringen) uitgevoerd.

Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd op woensdag 7 februari 2024. Tijdens de uitvoering van het proefsleuvenonderzoek diende in zeer beperkte mate afgeweken te worden van het voorgestelde sleuvenplan. Hierbij werd de meest noordoostelijke proefsleuf (proefsleuf 5) in het zuiden wat ingekort (ca. 3 meter) om de toegang tot het terrein niet te vergraven. In totaal werd er ca. 480 m2 onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met 12,52 % van de totale oppervlakte van het plangebied.

Auteurs: Nuyts, Timothy
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: NUYTS T., VAN EYCK B. & VERRIJCKT J. 2024: Nota verkennend booronderzoek, waarderend booronderzoek en proefsleuvenonderzoek Sint-Lievens-Houtem, Hazenakker: Verslag van Resultaten, Rapport nr. 1502, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Hazenakker (ZOHA02) [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083093 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.