Gebeurtenis

Vooronderzoek St. Theresiastraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1083094
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083094

Beschrijving

Archeologisch vooronderzoek naar aanleiding van een geplande verkaveling.

Volgens het opgestelde sleuvenplan dienden drie proefsleuven met gecombineerde oppervlakte van 391 m2 te worden aangelegd. Hierbij wordt ca. 12,66% van het plangebied (3087 m2) onderzocht door proefsleuven. Deze sleuven dienen aangevuld te worden met kijkvensters.

Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd op dinsdag 6 februari 2024. Tijdens de uitvoering van het proefsleuvenonderzoek diende in beperkte mate afgeweken te worden van het voorgestelde sleuvenplan. Aangezien de meest noordelijke en zuidelijk proefsleuf zeer dicht tegen de perceelsgrenzen stonden ingepland, werd beslist om deze ca. 2 meter op te schuiven naar het midden van het plangebied. In totaal werd er 427 m2 onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met 13,83 % van de totale oppervlakte van het plangebied.

Auteurs: Nuyts, Timothy
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: NUYTS T. & VERRIJCKT J. 2024: Nota proefsleuvenonderzoek Mol, Sint-Theresiastraat: Verslag van Resultaten, Rapport nr. 1500, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek St. Theresiastraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083094 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.