Gebeurtenis

Vooronderzoek Luikersteenweg 148

verkennend archeologisch booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1083143
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083143

Beschrijving

Archeologisch vooronderzoek naar aanleiding van een geplande nieuwbouw.

Het landschappelijk booronderzoek werd uitgevoerd op 25 april 2023. Binnen het plangebied is een boorgrid van 40 x 40 m gehanteerd. Het booronderzoek is uitgevoerd met een edelmanboor met een diameter van 7 cm.

Op basis van de aangetroffen bodemopbouw tijdens het landschappelijk bodemonderzoek, werden er in het plangebied 12 verkennende archeologische boringen geadviseerd in het noordoostelijke deel van het terrein. Op 7 juni 2023 werden de 12 boringen geplaatst. De boringen zijn handmatig uitgevoerd met een edelmanboor met een diameter van 12 cm.

Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd op maandag 19 februari 2024. In totaal werd er 300 m2 onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met 7,5 % van de te onderzoeken oppervlakte van het plangebied en met 13,3 % van de oppervlakte die onderzocht kon worden vanwege de aanwezigheid van de puinhoop en werfweg.

Auteurs: van Baal, Mitchell
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: VAN BAAL M. e.a. 2024: Nota landschappelijk bodemonderzoek, verkennend booronderzoek en proefsleuvenonderzoek Tongeren, Luikersteenweg: Verslag van Resultaten, Rapport Nr. 1505, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Luikersteenweg 148 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083143 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.