Gebeurtenis

Vooronderzoek Lichtveld

metaaldetectie, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1083160
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083160

Beschrijving

Archeologisch vooronderzoek naar aanleiding van de bouw van twee appartementsblokken. Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd op donderdag 22 februari 2024.

Tijdens de uitvoering van het proefsleuvenonderzoek diende afgeweken te worden van het voorgestelde sleuvenplan met 3 proefsleuven. Doordat in het zuidwesten van het plangebied al een deel was vergraven, door sloopwerkzaamheden, was het niet mogelijk om daar een sleuf aan te leggen. De sleuf is daardoor enkele meters verplaatst naar het oosten. Ten noorden van het onderzoeksgebied waren nog bomen aanwezig, waardoor de sleuven ten noorden zijn ingekort. In plaats daarvan is de meest westelijke sleuf wat langer gemaakt. Daarnaast zijn er twee kijkvensters aangelegd. In totaal werd er 357 m2 onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met 14,5 % van de totale oppervlakte van het plangebied.

Auteurs: de Ruiter, Celine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: DE RUITER C., NUYTS T. & VERRIJCKT J. 2024: Nota proefsleuvenonderzoek Tessenderlo, Lichtveld: Verslag van Resultaten, Rapport Nr. 1508, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Lichtveld [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083160 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.