Gebeurtenis

Vooronderzoek Izegemstraat 127-135

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek, verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1083365
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083365

Beschrijving

In het kader van de sloop en bouw van meergezinswoningen met één ondergrondse parking is een gebied van 3.700 m2 archeologisch onderzocht in uitgesteld traject. In eerste instantie is een landschappelijk bodemonderzoek uitgevoerd op 14 februari 2024. Vervolgens is een verkennend booronderzoek uitgevoerd op 23 februari 2024. Door de vrij goede bewaring zijn in twee zones in totaal 8 boringen gezet. Deze leverden geen prehistorische indicatoren op. Een laatste fase van het vooronderzoek werd op 29 februari 2024 uitgevoerd in de vorm van een proefsleuvenonderzoek. Er werden in totaal vier parallelle sleuven uitgegraven met een noordwest-zuidoost oriëntatie. Zo'n 10,2 % van het terrein werd op die manier onderzocht.

Auteurs: Verhaevert, Kylian; Anoniem; Depaepe, Ine
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: LEGRAND P. & VERHAEVERT K. 2024: Nota Verslag van Resultaten Landschappelijk booronderzoek, verkennend booronderzoek en proefsleuvenonderzoek Ingelmunster - Izegemstraat (prov. West-Vlaanderen), Monument Vandekerckhove rapporten, Ingelmunster.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Izegemstraat 127-135 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083365 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.