Gebeurtenis

Vooronderzoek Bosdel

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1083374
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083374

Beschrijving

Landschappelijke boringen

Binnen het plangebied is een boorgrid van 50 x 50 m gehanteerd. Het booronderzoek (8 en 9 januari 2024) is uitgevoerd met een edelmanboor met een diameter van 7 cm. Met uitzondering van zes boringen langs de noordoostelijke zijde van het plangebied, konden alle landschappelijke boringen gezet/uitgevoerd worden op de voorgestelde locatie. De zes landschappelijke boringen langs de noordoostelijke zijde van het plangebied konden niet uitgevoerd worden, aangezien dit deel van het plangebied onder water stond.

Proefsleuvenonderzoek

Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd van 4 tot 12 maart 2024. De totale oppervlakte van het onderzoeksgebied bedraagt ca. 123.986 m2. Hiervan werd ca. 11.595 m2 onderzocht door middel van het proefsleuvenonderzoek. Dit komt overeen met ca. 9,4 % van de totale oppervlakte van het onderzoeksgebied. Als de niet onderzoekbare zones (zone werfweg, talud en zone met grondhopen en een beek) hier van afgetrokken worden, komt dit neer op ca. 11,6 % van het onderzochte terrein. Bij dit onderzoek werden in totaal 34 werkputten en 12 kijkvensters aangelegd.

Auteurs: Nuyts, Timothy; Bouckaert, Kevin; Verrijckt, Jeroen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: NUYTS T., BOUCKAERT K., VERRIJCKT J. 2024: Nota landschappelijk bodemonderzoek en proefsleuvenonderzoek Genk, Bosdel: Verslag van Resultaten, Rapport nr. 1524, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Bosdel [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083374 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.