Gebeurtenis

Vooronderzoek Speurtstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1083448
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083448

Beschrijving

Er werden 10 werkputten (8 proefsleuven en 2 kijkvensters) aangelegd. De proefsleuven lagen parallel aan elkaar, hadden een noordwest-zuidoost oriëntatie, hadden een breedte van 2,5 tot 2,8 m en werden machinaal aangelegd. De voorziene sleuven dienden steeds centraal op het terrein onderbroken te worden door de aanwezigheid van een hek. In het noordwesten van het onderzoeksgebied was een verharde oprit van het naburige huis aanwezig. Ook deze zone kon daardoor niet onderzocht worden. De verloren oppervlakte werd gecompenseerd door de sleuven breder aan te leggen dan de voorziene 2 m.

Door middel van proefsleuven werd een oppervlakte opengelegd van 664,06 m2. Dit is 14,74 % van de te onderzoeken zone. Door middel van kijkvensters werd een oppervlakte opengelegd van 152,16 m2. Dit is 3,38 % van de te onderzoeken zone. Dit betekent dat 18,12 % van de te onderzoeken zone onderzocht werd, ondanks de verschillende niet onderzoekbare zones.

Auteurs: Kennis, Jef
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Bronnen

Bron: KENNIS J. 2024: Nota Oordegem (Lede) – Speurtstraat, Rapporten All-Archeo bv 2006, Bornem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Speurtstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083448 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.