Gebeurtenis

Werfbegeleiding Lelieboomgaardenstraat II

archeologische opgravingen
ID
1083561
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083561

Beschrijving

Archeologische werfbegeleiding naar aanleiding van de heraanleg van riolering, enkele straten, een fietsstraat, de uitbreiding van een bestaand bufferbekken en de inname van een terrein voor grondverbetering.

De archeologische begeleiding gebeurde van 15 tot 21 maart 2023 en werd uitgevoerd volgens de strategie, de methoden en de technieken die werden beschreven in het Programma van Maatregelen van de archeologienota. In eerste instantie werden de oude wegverhardingen verwijderd (asfalt en onderliggende kasseien), waarbij vijf proefputten verspreid over het traject werden aangelegd om de diepte van de natuurlijke bodem en stratigrafie te bepalen. Vervolgens werd de wegkoffer onder begeleiding uitgegraven van noordoostelijke naar zuidwestelijke richting. Hierbij werd één grote werkput aangelegd over een lengte van ca. 170 m en met een oppervlakte van ca. 820 m2. Het aangelegde archeologische vlak bevond zich op een gemiddelde diepte van ca. 60 cm t.o.v. de zijdelings gelegen boordstenen.

Auteurs: Reygel, Patrick
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARON bvba

Bronnen

Bron: REYGEL P. 2024: Eindverslag Erps-Kwerps, Lelieboomgaardenstraat. Werfbegeleiding van de straatvernieuwing, ARON rapport 1428, Bilzen.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Lelieboomgaardenstraat II [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083561 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.