Gebeurtenis

Opgraving Hof ter Bree-EIk

archeologische opgravingen
ID
1083582
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083582

Beschrijving

In opdracht heeft het Vlaams Erfgoed Centrum BV van 26 januari tot 6 februari 2020 een archeologische begeleiding uitgevoerd ter hoogte van het Hof ter Bree-Eik in Lennik, in totaal nam het onderzoek drie veldwerkdagen in beslag. Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van de aanleg of uitbreiding van drie kelders binnen het hof. De begeleiding volgt op een eerder geschreven archeologienota en nota.

Tijdens het onderzoek zijn 3 werkputten aangelegd met een totale oppervlakte van 135 m2. De archeologische vlakken zijn onder begeleiding van de projectverantwoordelijke deels machinaal, deels handmatig aangelegd. Tijdens de aanleg van het vlak zijn de vondsten verzameld per spoor. Het vlak is integraal manueel opgeschaafd om de leesbaarheid te bevorderen.

Auteurs: Lemahieu, Jonas
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: VLAAMS ERFGOED CENTRUM bvba (VEC)

Bronnen

Bron: LEMAHIEU J. e.a. 2024: Onder de vloer van een historische hoeve. Een archeologische opgraving aan het ‘Hof ter Bree-Eik’ te Lennik, VEC Rapport 160, Geel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Hof ter Bree-EIk [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083582 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.