Gebeurtenis

Vooronderzoek Venecolaan 10

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1083717
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083717

Beschrijving

Tijdens het landschappelijk bodemonderzoek op 30 januari 2024 aan de Venecolaan in Aalter werden 10 boringen gezet. In het Programma van Maatregelen (Archeologienota ID 27485) werd vooropgesteld 13 boringen uit te voeren. Dit bleek echter niet mogelijk door de beduidende ontoegankelijke zone. Ongeveer 8054m2 was ontoegankelijk door de aanwezigheid van bestaande verhardingen, containers en afsluitingen. Het landschappelijk bodemonderzoek kon bijgevolg een oppervlakte van slechts zo’n 4584m2 onderzoeken. Er werden 10 boringen uitgevoerd verspreid over de toegankelijke zone, die in gebruik was als grasland.

Het proefsleuvenonderzoek werd om praktische redenen uitgevoerd in uitgesteld traject. In het Programma van Maatregelen werd de aanleg van 8 continue proefsleuven verspreid over de volledige oppervlakte van het onderzoeksgebied voorzien. De afstand tussen de sleuven bedroeg maximaal 15m as op as. De oriëntatie van de proefsleuven werd haaks op de gekende perceelindeling en verstoringen gepland. Dit resulteerde in een NNW-ZZO oriëntatie voor alle proefsleuven. Tijdens het veldwerk werd niet van het voorgestelde proefsleuvenschema afgeweken, hoewel de sleuven werden ingekort door de aanwezige ontoegankelijke zones ten gevolge van aanwezige werfwegen en containeropslag.

Auteurs: Malfliet, Lisa; Cousserier, Katrien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: De Logi & Hoorne bvba; Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: MALFLIET L. 2024: Aalter Venecolaan 10, DL&H-Nota, Adegem.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Venecolaan 10 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083717 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.