Gebeurtenis

Vooronderzoek Kerkstraat (Egmontsite)

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, landschappelijk bodemonderzoek
ID
1083769
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083769

Beschrijving

Het landschappelijk bodemonderzoek werd uitgevoerd op donderdag 15 februari 2024. Teneinde de boringen kunnen plaatsen werden lokaal de verhardingen opgebroken ter hoogte van de boorpunten indien deze in verharde of bebouwde zones vielen, aangezien op dit moment de afbraak van alle bebouwing en verhardingen nog niet vervolledigd was. Hiertoe werd op sommige plekken wel een deel van de antropogene bodemopbouw ook al verwijderd, deze werd echter mee geregistreerd in de daaruit resulterende profielen. Binnen het plangebied is een boorgrid van 30 x 30 m gehanteerd. Het booronderzoek is uitgevoerd met een edelmanboor met een diameter van 7 cm.

Het proefsleuvenonderzoek werd uitgevoerd op 22 en 23 april 2024. Tijdens de uitvoering van het proefsleuvenonderzoek diende afgeweken te worden van het voorgestelde sleuvenplan. In het westen van het terrein werd een zone van ca. 895 m2 immers pas ontwikkeld in 2025. Hierdoor werden de twee meest zuidelijke proefsleuven ingekort. Deze zone dient in de toekomst nog verder onderzocht te worden door middel van proefsleuven en zal apart gerapporteerd worden.

Auteurs: Cleda, Benedicte; Pepermans, Jeska; De Langhe, Hanne; Verrijckt, Jeroen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: J. Verrijckt bvba

Bronnen

Bron: CLEDA B., DE LANGHE H., PEPERMANS J. & VERRIJCKT J. 2024: Nota landschappelijk bodemonderzoek & proefsleuvenonderzoek Londerzeel, Kerkstraat (Egmontsite): Verslag van Resultaten, Beerse.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Kerkstraat (Egmontsite) [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083769 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.