Naar aanleiding van de heraanleg van een sportveld (voetbalterrein) met kunstgras en een drainagesysteem werd een archeologienota opgesteld.
In totaal werd 763 m2 van het terrein (ca. 5657 m2) op representatieve wijze onderzocht, wat neerkomt op een dekkingsgraad van 13,4 %.
Een antropogene bovengrond (A + Ap-horizont) rust op een gleyige moederbodem (Cg-horizont) die bestaat uit zandige leem. Er zijn geen horizontsequenties van een begraven (en dus goed bewaarde) (paleo)bodem aanwezig. Het archeologisch relevant niveau bevindt zich in de top van de Cg-horizont, op een diepte van ca. 60 à 70 cm onder het maaiveldniveau. Tijdens het proefsleuvenonderzoek werden er geen archeologisch relevante bodemsporen en artefacten aangetroffen. Over het volledige terrein zijn op regelmatige afstand t.o.v. elkaar (sporen van) recente (drainage)greppels aanwezig
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Edegem-Ter Elststraat fase 2 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083951 (geraadpleegd op ).