Gebeurtenis

Vooronderzoek Kerkplein

proefputten i.f.v. steentijdartefactensites, landschappelijk booronderzoek, waarderend archeologisch booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, bureauonderzoek
ID
1083995
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083995

Beschrijving

Het proefputten- en sleuvenonderzoek vond plaats op 7 en 11 december 2023. Men plaatste 2 proefputten op het kerkhof. Buiten de kerkhofzone werden 3 proefsleuven aangelegd. In proefsleuf 3 trof men lithische artefacten aan waarbij men overging tot een waarderend onderzoek. Men zette 8 boringen in de proefsleuven met een edelmanboor met een diameter van 15 cm. In proefsleuf 4 werd een proefput van 50 x 50 x 5 cm uitgegraven. De opgeboorde monsters werden nat gezeefd op een zeef met een maaswijdte van 2 mm.

In bepaalde deelzones kreeg men geen toestemming om proefputten aan te leggen. Men ging er over tot landschappelijke boringen met een edelmanboor met een diameter van 7 cm. Het lukte om 2 boringen te plaatsen in het noordelijk deel van het kerkhof. In het zuidelijk deelgebied moest men op 2 mei 2024 terugkeren met een puinboor om er een boring te kunnen plaatsen.

Auteurs: Arts, Annick
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: CASSELMAN, S., HERMANS M. en PERDAEN Y., 2024: Archeologienota Maasmechelen Meeswijk Kerkplein, BAAC Vlaanderen Rapport 2745, Evergem.
Type: archeologienota (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Kerkplein [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083995 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.