Naar aanleiding van een verkaveling werd een archeologienota opgesteld.
In het oosten (hoger gelegen deel) van het terrein werd de restant van een podzol aangesneden (A/Bs/C-horizont). In het zuidwesten (lager gelegen deel) van het terrein werd een bodemprofiel geregistreerd met bovenaan een antropogene ophoging. Onder de afgedekte Ap2-horizont werd een B/C-horizont of Bw-verweringshorizont aangetroffen. Het is echter niet uitgesloten dat hier lokaal sprake is van colluvium.
Het terrein werd geëvalueerd op basis van twee proefsleuven met een ZW-NO oriëntatie. Daarbij werden nog drie testputten tussen sleuf 1 en 2 in het westen van het projectgebied aangelegd. Dit ter controle van een al dan niet verstoorde bodem. De totale oppervlakte van het te sleuven onderzoeksgebied bedroeg 3018,02 m2. In totaal werd 331,69 m2 ofwel 11% van het terrein archeologisch onderzocht.
Tijdens de terreinevaluatie werden 49 spoornummers uitgeschreven. De archeologische sporen bestonden uit greppels/grachten, paalkuilen, kuilen en een vermoedelijke hutkom. Daarnaast werden enkele recente verstoringen aangetroffen die zich allemaal in het noordwesten van het projectgebied bevonden. Die recente verstoringen konden aan de voormalige bebouwing gelinkt worden.
Het archeologisch leesbaar niveau of de top van de moederbodem kwam voor tussen 11,60m TAW en 10,81m TAW. Daarmee bevindt het niveau zich gemiddeld 50 tot 60 cm onder het huidige maaiveld in het oosten van het projectgebied en ca. 80 cm in het westen van het terrein.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2025: Vooronderzoek Snellegem Isenbaertstraat 65 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1084150 (geraadpleegd op ).