Tijdens het verkennend archeologisch booronderzoek werd door middel van 57 boringen een odnerzoeksgebied van 0,82 ha onderzocht. Er werden tijdens het verkennend archeologisch booronderzoek geen lithische artefacten aangetroffen.
Aan de noordwestelijke zijde van het onderzoeksgebied, langs het deel waar het eerdere landschappelijk bodemonderzoek is uitgevoerd, werd over grote delen een intacte bodem aangetroffen, al dan niet onder een ophogingspakket. In het centrale en zuidwestelijke deel van het onderzoeksgebied komt een verstoorde bodem voor, in verband te brengen met de ophoging van het terrein, de bouw van de bestaande bebouwing en de aanleg van de wegen en parking. Aan de noord- en oostzijde van het onderzoeksgebied was de bewaring van de bodem wisselend. Hier werden zowel intacte, matig gaaf bewaarde als verstoorde bodems aangetroffen.
Het terrein werd onderzocht door middel van zeven noordwest-zuidoost georiënteerde proefsleuven en zes proefputten met een totale oppervlakte van 617 m2. Er werden tijdens het proefsleuvenonderzoek geen archeologische sporen aangetroffen.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Campus Diepenbeek (toegangspoort) [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1084330 (geraadpleegd op ).