In totaal werden bij het onderzoek 48 aardewerkfragmenten teruggevonden. Het ensemble bestaat quasi uitsluitend uit handgevormd aardewerk (97,9%). Er werden slechts een aantal randfragmenten aangetroffen. Deze lijken alle afkomstig te zijn van potten met een S-vormig profiel en kennen een eenvoudig afgeronde tot uitstaande afgeronde rand. Een van de aangetroffen wandscherven is mogelijk afkomstig van een ribbelhalskom. Een groot aandeel van de aangetroffen scherven vertoont versiering in de vorm van groeflijnen, kleine takindrukken, ribbels of groeven. Daarnaast komen ook vingernagelindrukken en schuine inkrassingen voor op de schouders van twee recipiënten. Enkele fragmenten vertonen een licht besmeten oppervlak, de overige zijn glad tot geglad.
14C-analyse
Uit de vulling van het brandrestengraf (PS6) werd een houtskoolmonster geselecteerd voor 14C-datering. Daarnaast werd ook een houtskoolfragment uit een van de aangetroffen gebouwplattegronden (structuur 3) geselecteerd voor 14C-datering. Het graf werd door middel van 14C gedateerd in de vroeg tot midden Romeinse periode (47 v.Chr. - 113 n.Chr. (95,4% waarschijnlijkheid)).
Anthracologisch onderzoek
Er werd een anthracologisch onderzoek uitgevoerd op het residu van de vulling van brandrestengraf PS6. Bij de determinatie werden enkel fragmenten van eik geattesteerd.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Post-excavation onderzoek opgraving Vlasmeers [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1084635 (geraadpleegd op ).