Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2014

ad hoc-inventarisatie
ID
1087
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1087

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2014’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2014 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

Bron     : -
Auteurs :  De Haan, Aukje
Datum  : 04-02-2020


Relaties

Is deel van

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Dreef zonder nummer (Maasmechelen)
De toegangsdreef tot het kasteeldomein Vilain XIII verbindt tevens de dorpskommen van Leut en Meeswijk. De dreef van opgaande eiken is in het plantseizoen 2013-2014 op drie bomen na vervangen. De drie enorme eiken die als relict zijn bewaard worden beschreven onder ID 3238, 3239 en 3240.


Dreef zonder nummer (Maasmechelen)
In de nieuw aangeplante eikendreef zijn drie oude opgaande eiken als relict behouden. De eik in het begin van de dreef, bij de pastorie van Leut heeft een stamomtrek van 452 cm en behoort hierdoor tot de dikste eiken van Vlaanderen.


Lindestraat (Pelt)
Op een grasveld langs de Lindestraat werden twee opgaande lindes geplant. Een herdenkingsplaat uit 2002 vermeldt dat de bomen opgedragen zijn aan de herinnering van de Lilse mijnwerkers. De omvang van de bomen doet echter vermoeden dat de bomen al eerder werden aangeplant.