Gebeurtenis

Aanvulling inventaris bouwkundig erfgoed Mechelen

inventarisatie
ID
1099
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1099

Beschrijving

De dienst Monumentenzorg van de Stad Mechelen zorgde in 2014 en in 2018 voor een aanvulling van de inventaris bouwkundig erfgoed in Mechelen op basis van de door de hen samengestelde 'stedelijke inventaris'. Uitgangspunt bij het samenstellen van deze stedelijke inventaris is een project van bouwkundige herinventarisatie, in eerste instantie gericht op de Mechelse stadskern binnen de vesten, waarvan de inventarisatie binnen de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen al dateert van 1984. De stedelijke inventaris is gekoppeld aan de gemeentelijke bouwverordening, waarin specifieke bepalingen zijn opgenomen over geïnventariseerd bouwkundig erfgoed.

Auteurs: Van den Mooter, Maarten
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Bruul 3 (Mechelen)
Rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, gelegen in het begin van de Bruul en in het gezichtsveld van de Grote Markt.


Bruul 4 (Mechelen)
Rijhuis van twee traveeën en vier bouwlagen onder afgeknot zadeldak met vermoedelijk oudere kern.


Bruul 5 (Mechelen)
Rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, nu met laat 18de- of 19de-eeuwse lijstgevel maar mogelijk met oudere kern.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Aanvulling inventaris bouwkundig erfgoed Mechelen [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1099 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.