Gebeurtenis

Aanvulling inventaris bouwkundig erfgoed Mechelen

inventarisatie
ID: 1099   URI: https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1099

Beschrijving

De dienst Monumentenzorg van de Stad Mechelen zorgde in 2014 en in 2018 voor een aanvulling van de inventaris bouwkundig erfgoed in Mechelen op basis van de door de hen samengestelde 'stedelijke inventaris'. Uitgangspunt bij het samenstellen van deze stedelijke inventaris is een project van bouwkundige herinventarisatie, in eerste instantie gericht op de Mechelse stadskern binnen de vesten, waarvan de inventarisatie binnen de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen al dateert van 1984. De stedelijke inventaris is gekoppeld aan de gemeentelijke bouwverordening, waarin specifieke bepalingen zijn opgenomen over geĆÆnventariseerd bouwkundig erfgoed.

Bron     : -
Auteurs :  Van den Mooter, Maarten
Datum  : 2018


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Onze-Lieve-Vrouwestraat 114 (Mechelen)
Bankgebouw in 1956 verbouwd in naoorlogs modernisme, in 1975 uitbreiding door de samenvoeging met het aanpalende handelspand aan de rechterzijde.


Frederik de Merodestraat 72 (Mechelen)
Hoekhuis aan de Lange Heergracht waarvan de modernistische gevels met betegelde winkelpui en opschrift Beenhouwerij - Charcuterie geen oudere kern doen vermoeden.


Befferstraat 24 (Mechelen)
Burgerwoning met laatclassicistische lijstgevel, volgens bouwaanvraag uit 1780 in drie traveeƫn en drie bouwlagen opgetrokken, vermoedelijk als annex van een ouder pand.