Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2012

ad hoc-inventarisatie
ID
1136
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1136

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2012’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2012 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

Bron     : -
Auteurs :  De Haan, Aukje
Datum  :


Relaties

Is deel van

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Dorp (Olen)
Het driehoekig dorpsplein van Olen is omzoomd door opgaande linden. Het plein gaat terug op een oude drenkplaats.


Belseledorp 131-133 (Sint-Niklaas)
De meerstammige Kaukasische zilverspar' in het domein Groenhof is achteraan het park aangeplant, aan de rand van de zichtas die over het gazon loopt.


Kasteelstraat 10 (Borgloon)
In het kasteelpark van Mariagaarde staat vlakbij de ringgracht aan de achterzijde van het kasteel een monumentale moerascypres. De kop van deze boom is in het verleden afgeknakt maar hij heeft zich goed hersteld.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2012 [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1136 (Geraadpleegd op )