Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2015

ad hoc-inventarisatie
ID
1148
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1148

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2015’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2015 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

Auteurs: de Haan, Aukje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

Is deel van

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Hekkestraat zonder nummer, Steenhuizestraat zonder nummer (Herzele)
Opgaande linde met boomkapel bij het kruispunt waar de Hekkestraat uitkomt op de Steenhuizestraat. Reeds op de 18de eeuwse Kaart van Ferraris staat hier een kruis of een kapel ingetekend. Het is niet erg duidelijk wat het precies is geweest, maar de boom met boomkapel is hier duidelijk het gevolg van een continue voortzetting van een devote aanplanting horende bij een religieus bouwkundig element of symbool.


Oordegemstraat zonder nummer (Sint-Lievens-Houtem)
Twee gekandelaarde linden flankeren de inmiddels herbouwde Sint-Reinildiskapel.


Vijverstraat 1 (Sint-Niklaas)
Bij het kruispunt van de Vijverstraat met Belseledorp staat een dikke tamme kastanje. Hij heeft een stamomtrek van 466 cm en heeft een mooi ontwikkelde groeivorm.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2015 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1148 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.