Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2015

ad hoc-inventarisatie
ID
1148
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1148

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2015’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2015 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

Bron     : -
Auteurs :  De Haan, Aukje
Datum  :


Relaties

Is deel van

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Melsenstraat 8 (Merelbeke)
Aan de noord-oostkant van het kerkhof rondom de Sint-Stephanuskerk komt in het verlengde van de kerkhofmuur, bij een gemetst poortje, een kerkwegel uit. Bij dit poortje staan aan de binnenkant van het kerkhof twee gekandelaarde lindes. Het zijn twee Hollandse lindes met stamomtrekken van bij de 2 m.


Melsenstraat 8 (Merelbeke)
Een hoog opgesleunde, vierstammige cipres is zéér beeldbepalend op het kerkhof van Melsen.


Makkegemstraat 43 (Merelbeke)
Een gekandelaarde linde bij de zuid-westgevel van het woonhuis. Dichter bij het huis heeft er nog een tweede, reeds verdwenen, lindeboom gestaan. Dit kunnen we opmaken uit foto’s die voor de erfgoedinventaris werden gemaakt in 1986. De boomkruinen beschermen het huis en zijn inwoners vooral tegen de zon en ook tegen weer en wind.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2015 [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1148 (Geraadpleegd op )