Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2015

ad hoc-inventarisatie
ID
1148
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1148

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2015’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2015 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

Auteurs: de Haan, Aukje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

Is deel van

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Hoogemeyer (Kortenaken)
Bij de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Roosen, gelegen langs de Kattebeek, staan drie imposante bomen: twee haagbeuken en een eik.


Vrijhernstraat (Hoeselt)
Een weiland gelegen langs de Vrijhernstraat in Hoeselt, nabij de gemeentegrens met Tongeren, is van de weg gescheiden door een afsluitingshaag van haagbeuk.


Weg van Hern naar Riksingen (Tongeren)
Het Hasselbos is een klein bosje in het noorden van Tongeren nabij de grens met Hoeselt. In een gedeelte van het bos zijn nog oude hakhoutstoven aanwezig, vooral van es en haagbeuk.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2015 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1148 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.