Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2016

ad hoc-inventarisatie
ID
1181
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1181

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2016’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2016 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

Bron     : -
Auteurs :  De Haan, Aukje
Datum  : 04-02-2020


Relaties

Is deel van

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Bellestraat zonder nummer, Kouterbaan zonder nummer, Lange Molenstraat zonder nummer, Leo Duboisstraat zonder nummer (Lebbeke)
Op een pleintje waar vier wegen op uitkomen werd in 1919, na het beëindigen van de Eerste Wereldoorlog, een vredesboom geplant. In 2005 werd beslist om veiligheidsredenen de linde te vellen. Een nieuwe lindeboom werd op dezelfde plaats aangeplant.


Lindedorp zonder nummer (Peer)
Gekandelaarde winterlinde (Tilia cordata) als schermbeplanting horende bij een gebouwtje op een gedegradeerd boerenerf. De boom staat ten zuidwesten en beschermt het gebouw tegen zon, wind en regen. De boom is door zijn omvang en zijn ligging beeldbepalend in het straatbeeld.


Markt 5 (Laakdal)
Twee welkomstbomen flankeren de toegang tot de pastorie aan de straatzijde. Deze traditionele beplantingsvorm werd uitgevoerd met lindebomen. Ze zijn ingeplant op zeer korte afstand achter de hekpijlers. In het straatbeeld zijn de bomen visueel sterk aanwezig, ze zijn bijgevolg beeldbepalend.