Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2016

ad hoc-inventarisatie
ID
1181
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1181

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2016’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2016 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

Auteurs: de Haan, Aukje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

Is deel van

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Hansbekedorp 10, 10A (Deinze)
Herenhuis uit eind 19de eeuw met een tuin uit dezelfde periode. Het goed werd in 1958-59 aangekocht door de gemeente en is als gemeentehuis en parkje in gebruik.


Terlindenhofstraat 204 (Antwerpen)
Park aangelegd in het laatste kwart van de 18de of de eerste helft van de 19de eeuw in vroeg-landschappelijke stijl, later sterk uitgebreid, vandaag ingericht als openbaar park.


Dilbeek (Dilbeek)
Tegenover het café "In de Linde", op een kruispunt van vier wegen en bij de gemeentelijk begraafplaats, staat een oude lindeboom: de "Kasterlinde". Onder de naam Kaster Linde is er een vermelding op de kaart die door Phillippe Vandermaelen werd gemaakt rond 1850. Niets houdt ons tegen om te denken dat het nog steeds om dezelfde boom gaat. In ieder geval gaat het hier over een grensboom geplant bij de plaats waar drie gemeenten elkaar raken. Vier wegen komen er op uit en hij staat op een verhevenheid in het landschap op een plaats waar de boom ooit een de functie van baken in het landschap vervulde.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2016 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1181 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.