Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2016

ad hoc-inventarisatie
ID
1181
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1181

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2016’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2016 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

Bron     : -
Auteurs :  De Haan, Aukje
Datum  :


Relaties

Is deel van

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Bovenstraat zonder nummer (Bornem)
Van aan de wegsplitsing Waterheidestraat-Bovenstraat tot aan het kerkhof van Mariekerke wordt de Bovenstraat langs één zijde gekenmerkt door een lijnaanplanting van opgaande linden.


Briel 10 (Bornem)
Een langgerekte hoogstamboomgaard wordt langs de straatzijde afgesloten door een gemengde haag van meidoorn, hazelaar en haagliguster. De haag was bedoeld om het grazend vee binnen de boomgaard te houden.


Briel 10 (Bornem)
Langs de Briel en grenzend aan een vijver ligt een langgerekte hoogstamboomgaard. De boomgaard telt appelbomen en notelaars en is langs de straatzijde afgesloten door een meidoornhaag.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2016 [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1181 (Geraadpleegd op )