Gebeurtenis

Project geïntegreerde fiches Vlaams-Brabant

actualisaties
ID
1277
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1277

Beschrijving

In Vlaams-Brabant waren er sites die zowel waren opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed als in de inventaris van historische tuinen en parken. De erfgoedobjecten van deze sites hebben een beperkte oppervlakte en kunnen voor de duidelijkheid best in één erfgoedobject behandeld worden. Dit project voegt beide objecten samen tot één geïntegreerd erfgoedobject.

Auteurs: Verwinnen, Katrien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

Is deel van

Integratie erfgoedobjecten

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Steenweg op Brussel 275 (Kraainem)
Villa met grote omringende tuin, gebouwd in 1890 door Henri Delhaye, een ondernemer uit Brussel. Het huidige uitzicht wordt bepaald door de verbouwingen uit de jaren 1930. Tuin van aanvankelijk 27,5 are, enkele jaren later verruimd tot 59 are en recentelijk gereduceerd tot 52 are; enkele merkwaardige oude bomen, onder meer een oosterse plataan, en een tuinpaviljoen.


Puttenberg 1 (Pepingen)
19de-eeuwse ijskelder van een nu verdwenen neogotisch kasteel omgeven door een kasteeldomein van feodale oorsprong, tot circa 1860 met een axiaal-symmetrische structuur en een lusttuin van 2 hectare; hybridische landschappelijke aanleg, die rond 1900 werd uitgebreid tot een landschappelijk park van 3 hectare.


Westvaartdijk zonder nummer (Grimbergen)
Lourdesgrot en kruisweg met calvarie gelegen in het Gravenbos, ten noorden van de Sas- of Kasteeldreef. Opgericht op initiatief van 12 kajotters van Humbeek na hun bedevaart naar Lourdes en ingewijd op 15 augustus 1954 door Monseigneur Cardijn. Religieuze thematuin, circa 1 hectare, aangelegd in 1954-1958.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Project geïntegreerde fiches Vlaams-Brabant [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1277 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.