Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2019

ad hoc-inventarisatie
ID
1280
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1280

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2019’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2019 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

Auteurs: de Haan, Aukje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

Is deel van

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Kapelletjesweg zonder nummer (Grobbendonk)
Kapelletje toegewijd aan Maria en omgeven door linden. Kapel op rechthoekige plattegrond onder overkragend zadeldak, minstens opklimmend tot de 18de eeuw.


Klauwstraat, Tiensebaan (Bekkevoort)
Aan de rand van een weiland, dichtbij de trage weg ‘Steenstraat’ (buurtweg nr. 7), staan drie opgaande taxussen (Taxus baccata). De bomen zijn destijds in een cirkel aangeplant en men vermoedde dat ze dienden als prieeltje bij een voormalige hoeve. De bomengroep is nog een restant van het oude erf. De hoeve zelf is verdwenen.


Klauwstraat, Tiensebaan (Bekkevoort)
Als randbeplanting rond een oude, verboste hoogstamboomgaard vinden we in de Steenstraat in Bekkevoort een gevlochten haagbeukhaag terug. De haag bestaat uit tien gevlochten haagbeuken en zes opgaande eiken.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2019 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1280 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.