Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2019

ad hoc-inventarisatie
ID
1280
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1280

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2019’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2019 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

Bron     : -
Auteurs :  De Haan, Aukje
Datum  :


Relaties

Is deel van

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Trimpont zonder nummer (Brakel)
De eik met houten kruis op de hoek van het Trimpontbos zou volgens een lokale legende herinneren aan de dood van Joseph van Trimpont in 1843.


Oude Heirbaan zonder nummer, zonder nummer (Deinze)
De Oude Heirbaan tussen Grammene en Gottem wordt langs weerszijden geflankeerd door bomenrijen van rode beuk.


Blekerij 3 (Deinze)
Bij het hoevetje (Blekerij 3) staat langs het pad een geschoren meidoornhaag van éénstijlige meidoorn. De haag sluit het erf met vroegere boerenboomgaard af en is aangeplant als veekering.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2019 [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1280 (Geraadpleegd op )