Gebeurtenis

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2019

ad hoc-inventarisatie
ID
1280
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1280

Beschrijving

Onder de gebeurtenis ‘ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2019’ vallen elementen of gehelen die niet binnen een thema of geografische inventarisatie vallen. Het zijn eerder “losse” zaken die naar aanleiding van een interne of externe vraag, bijvoorbeeld een beschermingsaanvraag, in 2019 in de inventaris zijn opgenomen.

In deze gebeurtenis wordt ook het houtig erfgoed en de historische tuinen en parken ondergebracht. Deze kunnen via het bijbehorende thema gefilterd worden.

Bron     : -
Auteurs :  De Haan, Aukje
Datum  :


Relaties

Is deel van

Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed

Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen


Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten

Geerestraat 1 (Riemst)
Hoogstamboomgaard met verschillende fruitsoorten achter het Swaenhof. De boomgaard is omgeven door een afsluitingshaag van kornoelje.


Kleimolenstraat 2 (Anzegem)
Opgaande robinia op overgebleven molenbelt.


Klauwstraat, Tiensebaan (Bekkevoort)
Als randbeplanting rond een oude, verboste hoogstamboomgaard vinden we in de Steenstraat in Bekkevoort een gevlochten haagbeukhaag terug. De haag bestaat uit tien gevlochten haagbeuken en zes opgaande eiken.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Ad hoc-inventarisatie landschappelijk erfgoed 2019 [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1280 (Geraadpleegd op )