Gebeurtenis

Archeologische opgravingen Stekene

vlakdekkende opgravingen
ID
193120
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/193120

Beschrijving

In juni en juli 2011 werd op de locatie van de geplande uitbreiding van het woon- en zorgcentrum Zoetenaard van het OCMW stekene door een team van GATE archeologisch onderzoek uitgevoerd. Aanleiding was een proefsleuvencampagne uitgevoerd door GATE in maart 2011, waarbij de restanten van een dubbele grafcirkel en ongedateerde nederzettingssporen werden aangesneden. Op basis hiervan werd een gebied van ca. 0,4 ha geadviseerd voor een vervolgonderzoek, met als doel duidelijkheid te verkrijgen over de grafcirkel, de nederzettingssporen en hun onderlinge relatie.

 

Auteurs: Cousserier, Katrien
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: GHENT ARCHAEOLOGICAL TEAM bvba

Bronnen

Bron: Messiaen L. e.a. 2012, Een grafheuvel en nederzettingssporen te Stekene-Kerkstraat (prov. Oost-Vlaanderen, België), in: Lunula XX, pp. 17-21
Type: literatuur
Datum:
Toelichting: C.K.:Messiaen:2012ae

Bron: MESSIAEN L., TEETAERT D. & VAN EENOO M. 2011: Stekene-Kerkstraat. Rapportage archeologische opgraving 15/06 - 30/06/2011, GATE Rapport 25, Bredene.
Type: literatuur
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologische opgravingen Stekene [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/193120 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.