Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Najaarsweg

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, metaaldetectie
ID
204714
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/204714

Beschrijving

De planlocatie is geïnventariseerd door middel van 43 proefsleuven. De proefsleuven hebben een gecombineerde oppervlakte van 5224 m2, d.i. een dekking van 9% van het plangebied. De archeologische inventarisatie is uitgevoerd conform de bijzondere voorwaarden opgenomen in de vergunning voor een archeologische inventarisatie 2013/128. Afwijkingen vormden onderwerp van overleg met de OE erfgoedconsulent, zo ook de situering van de kijkvensters.

Het graafwerk is uitgevoerd met een 24 ton rupskraan met gladde bak. Tijdens de inventarisatie is één sporenvlak machinaal aangelegd. De ontgravingsdiepte varieert en is steeds gekozen in functie van de verwachte leesbaarheid van de archeologische sporen.
Tijdens de terreininventarisatie is de profielopbouw van het onderzoeksterrein bestudeerd door middel van profielkolommen met een tussenafstand van ca. 50 m. Bij de profielkolommen is telkens ongeveer 1 m schoongemaakt, gefotografeerd en beschreven. De profielen hebben een diepte tot 60 cm in de moederbodem. Met betrekking tot de metaaldetectie dient opgemerkt dat deze beperkt bleef tot het controleren van de opgravingsvlakken en het stort.

Auteurs: Pieters, Thomas
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Willaert, Ruben

Bronnen

Bron: PIETERS, T. 2013: Archeologisch vooronderzoek Kuurne Najaarsweg, Ruben Willaert rapport 128, Sijsele.
Type: literatuur
Datum:
Toelichting: ck: pieters:2013aa

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Najaarsweg [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/204714 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.