Gebeurtenis

Archeologische opgravingen Begijnenvest 104

toevalsvondsten, archeologische opgravingen
ID
217272
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/217272

Beschrijving

Tijdens rioleringswerken kwam een deel van de 16de-eeuwse stadsmuur aan het licht. Deze werd als toevalsvondst gemeld. Het muurwerk werd zo goed als mogelijk opgeschoond (was al deels afgebroken) en geregistreerd. Ten behoeve van de rioleringswerken werd de muur afgebroken tot ca 2m diep. De rest van de muur is in situ bewaard. Er zijn geen vondsten aangetroffen. Wel werden een aantal stenen van het parament in Ledesteen bewaard, vooral deze met merktekens.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Stad Antwerpen (wissen, dubbel met 1073) OO; Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Van Sweevelt J. & Vynckier G. 2018: Een interventie naar aanleiding van een archeologische toevalsvondst te Antwerpen, Begijnenvest (prov. Antwerpen). Archeologierapport van een toevalsvondst.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bron: VANSWEEVELT J. & VYNCKIER G. 2021: Een kleine kijk op de stadsmuur van Antwerpen uit de 16de eeuw in de Begijnenvest (prov; Antwerpen). Eindverslag van een toevalsvondst, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed nr. 174, Brussel.
Type: literatuur
Datum:


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologische opgravingen Begijnenvest 104 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/217272 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.