Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Henry Dunantstraat

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
219227
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/219227

Beschrijving

Tijdens het uitgevoerde proefsleuvenonderzoek werden 7 proefsleuven aangelegd, allen met een ZW-NO oriëntatie. Tijdens de aanleg van de sleuven werden 5 bodemkundige profielen geplaatst, teneinde de bodemopbouw te kunnen vaststellen. Hieruit blijkt dat de bewaringstoestand van de bodemopbouw sterk varieert binnen het projectgebied ten gevolge van intensieve bebouwing. Er werden ook 2 kijkvensters aangelegd, teneinde de site zo goed mogelijk te kunnen begrijpen.

Op die manier werd een totaal van 926 m² onderzocht. Het gaat om 10% van de totale oppervlakte (7653 m²) door middel van proefsleuven en 2% door middel van kijkvensters. Op die manier werd 12 % van het terrein archeologisch onderzocht.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: POLFLIET B., LEFERE M. VANHECKE I. & VANHERCKE J. 2018. Vuilputstraat (Meulebeke, West-Vlaanderen), Nota deel 1: resultaten van het vooronderzoek met ingreep in de bodem. Ruben Willaert bvba
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Wordt opgevolgd door

Opgraving Henry Dunantstraat

Henry Dunantstraat (Meulebeke)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Henry Dunantstraat (Meulebeke)
Naar aanleiding van een verkaveling vond een proefsleuvenonderzoek en een archeologisch opgraving plaats.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Henry Dunantstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/219227 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.