Gebeurtenis

Archeologische opgraving Sint-Antoniuskerk

opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling
ID
220225
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/220225

Beschrijving

Tijdens de opgraving werd er gewerkt in twee zones, één buiten de kerk (zone 1) en één binnen de kerk (zone 2). In de eerste zone werden in totaal twee sleuven aangelegd, waarvan één rond de zuidkant van de kerk met bijbehorende sleufjes (3) voor convectoren en één in het zuidwesten van het projectgebied (noord-zuid georiënteerd), dwars op sleuf 1. Met die laatste werd afgeweken van de te nemen maatregelen voorgesteld in de toelatingsaanvraag tot opgraving met oog op wetenschappelijke vraagstelling. Er werd afgeweken van de randvoorwaarden in functie van de nutsleidingen en gasaansluiting die in deze sleuf voorzien werden. Binnen werden er drie putten van 2,55m x 1m voorzien, elk 90cm diep. Een vierde put werd gemaakt voor de radiator in de sacristie.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: PEPERMANS J. 2018: Houtem Sint-Antonius Abt (prov. Vlaams-Brabant). Archeologische opgraving met wetenschappelijke vraagstelling. Eindverslag, Rapport 2018/28. Ingelmunster: Monument Vandekerckhove nv.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Karel Trekelsstraat 48 (Vilvoorde)
Op basis van de geplande verstoring in de bodem aan de Karel Trekelsstraat in Houtem, binnen en rondom het beschermd monument Sint-Antonius-Abtkerk en cultuurhistorisch landschap met een hoge archeologische verwachting, werd er door de bouwheer, in overleg met Onroerend Erfgoed, een toelating tot opgraving met wetenschappelijke vraagstelling aangevraagd, teneinde te vermijden dat waardevol archeologisch erfgoed ongedocumenteerd verloren zou gaan.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologische opgraving Sint-Antoniuskerk [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/220225 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.