Gebeurtenis

opgraving Groenmarkt

DNA-onderzoek, fysisch-antropologisch onderzoek, radiokoolstofdatering, vlakopgravingen, stratigrafische opgravingen, archeologische opgravingen
ID
221603
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/221603

Beschrijving

In het kader van de herinrichting van de Groenmarkt en de straten die hierop uitgeven (Diesterstraat, Plankstraat en Meinstraat), werd van eind 2018 tot medio 2020 een opgraving uitgevoerd in het centrum van Sint-Truiden. Als eerste werd ter hoogte van het Trudoplein en de Diesterstraat opgegraven tussen 29/10/2018 en 14/02/2019. Op 05/02/2019 werd aangevangen met de opgraving van de Groenmarkt. De opgraving van deze laatste werkput werd gefaseerd uitgevoerd, rekening houdend met verkeers- en brandveiligheid en de fasering van de werken. Er werd meestal in één of meerdere vlaken opgegraven, maar wanneer de densiteit van de begraving te groot was, werd overgeschakeld op een stratigrafische opgraving, waarbij de aangetroffen begravingen gevolgd werden.

Auteurs: De Winter, Natasja
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ARON bvba

Bronnen

Bron: De Winter N. 2023: Eindverslag Sint-Truiden Groenmarkt. Opgraving naar aanleiding van de herinrichting van de Groenmarkt, het Trudoplein, de Diesterstraat, Plankstraat en Meinstraat, ARON rapport 1258, Bilzen.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: opgraving Groenmarkt [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/221603 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.