Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Stadsplein

toevalsvondsten, archeologische opgravingen
ID
222729
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/222729

Beschrijving

Naar aanleiding van de melding van een toevalsvondst tijdens werken aan het Stadsplein, voerde het agentschap Onroerend Erfgoed een archeologische opgraving uit. De bouwput werd in functie van de bouwwerkzaamheden in drie fasen uitgegraven, waarvan de eerste fase het archeologische niveau reeds bereikte. Deze fase werd daarom zo volledig mogelijk archeologisch opgevolgd. Dit gebeurde voortschrijdend, de afgraving dag na dag volgend. Dit was noodzakelijk, aangezien delen van de bouwput snel na de aanleg van het vlak verstoord werden, voornamelijk door diepere uitgravingen voor de aanleg van damwanden langs de zuid- en westzijde van het terrein, en het bijhorende werfverkeer.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: VAN GILS M. & MEYLEMANS E 2017: Toevalsvondst 'Stadsplein' te Mortsel (Antwerpen). Eindverslag van een archeologische toevalsvondst, onderzoeksrapport agentschap Onroerend Erfgoed, Brussel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bekijk gerelateerde erfgoedobjecten


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Stadsplein [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/222729 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.