Bij het verwijderen van een bouwvallige scheidingsmuur op de grens van drie percelen werden de resten van oudere muren en twee kelders aangetroffen in het bouwblok tussen de Bogaardenstraat en de Arnould Nobelstraat. In eerste instantie werd gedacht dat alle aangetroffen resten zich binnen een projectgebied waarvoor een archeologienota met uitgesteld traject werd opgemaakt en een nota in opmaak is. Voor deze nota dienen proefputten gegraven te worden in verschillende fases. Bij het aantreffen van de resten werd de stadsarcheoloog op de hoogte gebracht en deze bracht de uitvoerder (Studiebureau Archeologie) van het proefputtenonderzoek voor de nota op de hoogte. Deze uitvoerder kwam ter plaatse en registreerde de vondsten om ze mee op te nemen in het verslag van resultaten van het proefputtenonderzoek. Na de registratie werd een deel van de vondsten terug bedekt met grond om de stabiliteit van het terrein te waarborgen. Enkele dagen later werd duidelijk dat een deel van de vondsten zich buiten het projectgebied bevonden, binnen de tuin van een privaat persoon. Om deze resten juist te registreren voor ze eventueel gesloopt werden, werd een vondstmelding gedaan bij het agentschap Onroerend Erfgoed.
Bron: JANSEN I. (ed.) 2022: Verslagen van archeologische toevalsvondsten uit 2019 waar geen verder onderzoek nodig of mogelijk was, Onderzoeksrapporten Agentschap Onroerend Erfgoed 221, Brussel. Type: literatuur Datum:
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Evaluerend terreinonderzoek Bogaardenstraat 101 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/225378 (geraadpleegd op ).