Gebeurtenis

Toevalsvondst Gesneuvelden 's Graventafelstraat I

toevalsvondsten
ID
225402
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/225402

Beschrijving

Een team van het Agentschap voerde het terreinonderzoek uit op woensdag 23 mei. Het terreinonderzoek kon telkens in (ruim) een halve dag afgerond worden. Het terrein werd  over een oppervlakte van bijna 14 m² onderzocht. 

Lokalisatie en registratie gebeurden ofwel manueel ofwel digitaal en gegeorefereerd met een Robotic Total Station (RTS) en GPS-RTK toestel in Lambert 72, met TAW registratie met minimum GPS nauwkeurigheid. De vindplaatsen werden verder omstandig gefotografeerd. Na het door de kraan ruimere vrijleggen van de respectievelijke zones, gebeurde alle graafwerk verder manueel.

Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed
Datum  :

Bronnen

Bron: S. VANHOUTTE, S. VERDEGEM, M. DEWILDE, F. WYFFELS, K. VAN DE VIJVER EN N. MÁRQUEZ-GRANT, 2020: Vermist in de Ypres Salient. Drie gesneuvelden in de 's Graventafelstraat in Passendale (Zonnebeke). Eindverslag van drie toevalsvondsten.
Type: literatuur
Datum:

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/278
Type: vondstmelding
Datum:


Relaties

Is deel van

Toevalsvondst Gesneuvelden 's Graventafelstraat II

's Graventafelstraat 7 (Zonnebeke)

Toevalsvondst Gesneuvelden 's Graventafelstraat III

's Graventafelstraat 18A (Zonnebeke)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Graventafelstraat 16 (Zonnebeke)
Grondige wegeniswerken in het dorp Passendale (Zonnebeke) in 2018 leidden in de ’s Graventafelstraat tot de ontdekking van waarschijnlijk een Canadese gesneuvelde uit de Eerste Wereldoorlog die via de toevalsvondstprocedure door het Agentschap Onroerend Erfgoed werden onderzocht.


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Toevalsvondst Gesneuvelden 's Graventafelstraat I [online] https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/225402 (Geraadpleegd op )