Gebeurtenis

Toevalsvondst Gesneuvelden 's Graventafelstraat II

toevalsvondsten
ID
225403
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/225403

Beschrijving

Een team van het Agentschap voerde het terreinonderzoek uit op vrijdag 6 juli. Het terreinonderzoek kon telkens in (ruim) een halve dag afgerond worden. De vindplaats beperkte zich bij tot enkele m².

Lokalisatie en registratie gebeurden ofwel manueel ofwel digitaal en gegeorefereerd met een Robotic Total Station (RTS) en GPS-RTK toestel in Lambert 72, met TAW registratie met minimum GPS nauwkeurigheid. De vindplaatsen werden verder omstandig gefotografeerd. Na het door de kraan ruimere vrijleggen van de respectievelijke zones, gebeurde alle graafwerk verder manueel.

Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed
Datum  : 12-01-2021

Bronnen

Bron: S. VANHOUTTE, S. VERDEGEM, M. DEWILDE, F. WYFFELS, K. VAN DE VIJVER EN N. MÁRQUEZ-GRANT, 2020: Vermist in de Ypres Salient. Drie gesneuvelden in de 's Graventafelstraat in Passendale (Zonnebeke). Eindverslag van drie toevalsvondsten.
Type: literatuur
Datum: 2020

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/299
Type: vondstmelding
Datum: 05-07-2018


Relaties

Is deel van

Toevalsvondst Gesneuvelden 's Graventafelstraat III

's Graventafelstraat 18A (Zonnebeke)

Omvat

Toevalsvondst Gesneuvelden 's Graventafelstraat I

's Graventafelstraat 16 (Zonnebeke)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Graventafelstraat 7 (Zonnebeke)
Grondige wegeniswerken in het dorp Passendale (Zonnebeke) in 2018 leidden in de ’s Graventafelstraat tot de ontdekking van een Britse gesneuvelde uit de Eerste Wereldoorlog die via de toevalsvondstprocedure door het Agentschap Onroerend Erfgoed werden onderzocht.


Graventafelstraat 16 (Zonnebeke)
Grondige wegeniswerken in het dorp Passendale (Zonnebeke) in 2018 leidden in de ’s Graventafelstraat tot de ontdekking van waarschijnlijk een Canadese gesneuvelde uit de Eerste Wereldoorlog die via de toevalsvondstprocedure door het Agentschap Onroerend Erfgoed werden onderzocht.